Hide Content
Information
RPG Item: Heldenwerk Archiv
RPG Item Version
Nickname
Heldenwerk I PDF version
Version Publisher
Alternate Nickname
Year Published
2018
Format
Electronic (PDF, DOC, eBook, HTML, etc.)
Product Code
 
ISBN-10
 
ISBN-13
 
Pages
148 pages
Dimensions
A4
Weight
 
Languages
Dutch
 Corrections
 Clone
 Customize View
xml RSS Feed 
Facebook Twitter Delicious Google
ObjectID: 464417
Hide Content
Description Edit | History

From publisher blurb:

Heldenwerk I
1. Heksenrei

2. Een goblin meer of minder.

3. De vervelde slang

4. Kikakadabra

5. De Thorwalertrommel

Terwijl het Middenrijk tegen vorstcommandeur Helme Haffax ten strijde trekt, kampt Festum, de handelsstad aan de Parelzee, in Phex 1038 BV met heel eigen problemen. Oude gebruiken worden een twistpunt en de overgeleverde traditie van de Atmaskottjenstoet lijkt de stad te verdelen. Vooral de met de mensenhuid bespannen Thorwalertrommel verhit de gemoederen en weldra openbaren zich diepe kloven tussen de verschillende bevolkingsgroepen, die tot nu de stad haar onmiskenbaar kosmopolitisch aanzien gaven. Goblins, Thorwalers, Norbarden, Maraskanen, daartussen de oudingezeten Festumers en iedereen die zich daartoe rekent - ze konden tot nu toe met elkaar overweg. Maar nu lijkt de harmonie ernstig te worden bedreigd en wat eigenlijk een onschuldige feeststoet zou moeten zijn, groeit uit tot een crisis voor de stad en haar toekomst.

In het aangezicht van boze burgers, vechtersbazen, saboteurs en politieke maneuvers vestigt kapitein van de garde Timpski zijn hoop op een groep vindingrijke helden, die ongelukken moeten voorkomen en de gemoederen moeten bedaren. Fijngevoeligheid, vindingrijkheid, sluwheid en ook een flinke portie spierkracht zijn nodig om de kwalijke wind die door de stegen van de Bornlandse metropool blaast te weerstaan.

De veiligheid van een hele stad staat immers op het spel en uiteindelijk telt maar één ding: wie kan de beruchte Thorwalertrommel bemachtigen en in de toekomst het lot van de stad beïnvloeden?

6. Keizer der dieven

7. Dijkerfenis

8. Rapenoogst